Acasa

Bine Ati venit !!!

Daca ati ajuns pe pagina noastra inseamna ca esti in cautarea unei solutii ieftine pentru realizarea viitoarei constructii pe care vei vrea sa o numesti ACASA .

De la inceput vrem sa va avertizam ca pe acesta pagina veti gasi informatii unele chiar interesante pentru dvs.

Sistemul acesta de constructie va spunem de la inceput se adreseaza oamenilor , care inteleg diferenta intre expresiile ” beton armat ” o expresie care reprezinta maximul posibil cand faci referire la orice , incepand de la capacitate intelectuala si terminand cu o constructie .

Un punct foarte sensibil pentru companiile care ar vrea sa construiasca in acest sistem , este faptul ca nu prea poti „ciordi ” nimic deci un sistem neinteresant , de ce spunem lucrul acesta ? simplu cofrajele vin calculate cu o marja de eroare de +- 5% si daca vor sa ia un cofrag tot nu pot face nimic cu el pt ca nu are utilitate spre deosebire de caramida sau bca unde daca ia in fiecare zi care 2- 3 caramizi , sau 1 bca pe zi tot face de un cotet , betonul vine cu CIFA fluid , deci doar daca vrea sa ia in cizme sau in buzunare , fierul beton vine fasonat sau in bare de 6 sau 12 metri deci greu de transportat .

Probabil v-ati dat seama ca vindem solutii pt constructii din beton armat si izolat si despre care cand veti fi intrebat,  din ce ti-ai facut casa o sa raspundeti beton armat .

Primele intrebari pe care vi le veti pune vor fi , dar ” betonul armat ” nu este toxic ca asa am auzit , ei bine nu este chiar asa

Radioactivitatea
Topul Paginii
Orice tip de roca este de origine vulcanica si este radioactiva
Material de constructie
Concentratie medie in Bg/kg
Radiu 226
Toriu 232
Potasiu 40
Caramida, clincher

67
63
630
Calcar/beton poros

19
19
220
Piatra ponce

81
85
890
Nisip pentru constructie, pietris

15
15
260
Beton pe baza de nisip si pietris

22
26
220
Beton cu alaun, din Suedia

41
52
1400
Spuma dura polistirenica

0
0
0
Concentratia maxima admisibila

370
260
4810

În literatura apartinand asa-numitului domeniu al „literaturii legate de biologia constructiilor” se poate citi uneori ca betonul nu este recomandat in constructii, deoarece are o radioactivitate prea ridicata. Daca se studiaza mai atent literatura de specialitate, se constata afirmatia de mai sus se verifica in cazul unui anumit tip de beton cu alaun, realizat in Suedia, alaunul fiind utilizat ca material de adaos. Betonul pe baza de nisip si pietris, realizat in Romania prezinta chiar o radioactivitate mai redusa decat materialele masive, utilizate in constructii. Pentru a se reduce coeficientul de radioactivitate din sol, placa din beton care este utilizata la realizarea fundatiei este acoperita cu o folie de plastic.

Alte teste si verificari legate de biologia constructiior
Topul Paginii
Biologii specializati in domeniul constructiilor accepta un material numai atunci cand acesta este acceptat de animale, ale caror instincte nu pot fi niciodata inselate si atunci cand in materialul respectiv se pot cultiva plante.
Spuma dura polistirenica s-a comportat corespunzator si in cazul unor astfel de teste:
– Materialul a fost utilizat pentru realizarea de stupi, cuiburi pentru pasari si vase pentru cultivarea plantelor.
– Polistirenul( Neoporul) a fost supus unor verificari amanuntite, efectuate de catre specialistii unui institut pentru probleme legate de biologia constructiilor.
Astfel, au fost recoltate probe de sol. In acest sol recoltat au fost introduse particule de spuma polistirenica si s-a avut in vedere modul in care rasadurile si microorganismele se dezvolta in acest tip de sol. In urma rezultatelor obtinute, s-a ajuns la concluzia ca produsul este „neutru din punct de vedere biologic” .
Specialistii unui institut englez au efectuat experiente legate de polistirenul pur. Timp de 2 ani hrana cobailor a constat in proportie de 5% din polistiren. Polistirenul care este alcatuit in proportie de 97% din aer si 3% polistiren pur a fost administrat timp de 2 ani animalelor. Rezultatul care s-a obtinut a fost urmatorul: polistirenul a fost eliminat fara sa fi fost digerat, iar cobaii s-au dovedit a fi perfect sanatosi.

Si betonul este considerat a fi un material nedaunator din punct de vedere biologic. Trebuie subliniat faptul ca betonul este ideal pentru acoperirea gaurilor din scoarta copacilor batrani.

Citam din raportul Ministerului Mediului din Hessen: „Faptul ca un material utilizat in constructii provine din natura nu reprezinta o garantie in ceea ce priveste faptul ca acesta nu este toxic sau daunator. Este necesar ca materialele plastice moderne sa nu fie toxice sau daunatoare.”

 

 

Lasă un răspuns

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MENU
DEMO
Call Now ButtonSuna Acum